Wellness at Work

6 hälsopoddar att inspireras av under semestern

”Sommar, sommar, sommar”, när Sommar i P1 drar igång vet man att semestern börjar närma sig på riktigt. Att lyssna på podcast eller radio är en utmärkt sommaraktivitet som fungerar lika väl medan du rensar grönsakslandet som när du tar en promenad eller bara slappar i hängmattan. Vi på WW ViktVäktarna vill därför tipsa om några av våra favoritpodcaster inom hälsa, att varva sommarpratarna med. På så sätt kan du komma tillbaka med ny kunskap och inspiration till hösten när allt drar igång igen!

 

Träningspodden
Varför vänta till hösten med träningsinspirationen? Med programledaren Jessica Almenäs och träningsexperten Lovisa Sandström i örat får du som vill röra på dig i sommar värdefull kunskap och inspiration.

 

VV-podden
VV podden är vår egen podcast med fokus på hälsa, mat och träning där vi reder ut begrepp, slår hål på myter och bjuder in relevanta gäster. Genom att skicka ett mail till podcast@viktvaktarna.se kan du också ställa frågor till oss, som rör hälsa.

 

Monday Mantra
För den mer spirituellt lagda finns Monday Manta, där influensern Josefin Dahlberg inleder varje vecka med ett nytt mantra för att få oss att må bättre och lära oss att älska oss själva. 

 

Lyckopodden
Den här podcasten går ut på att göra dig som lyssnare lite lyckligare och uppnå din inre potential. Och vem vill inte det? Podden drivs av Agnes Sjöström, som vid sidan av även är beteendevetare och pluggar ett masterprogram i Allmän psykologi. 

 

Hälsa kommer inifrån
2018 uppgav 16 procent av Sveriges befolkning i åldrarna  16–84 år att de kände sig ganska eller väldigt stressade, enligt Folkhälsomyndigheten. 

Förhoppningsvis blir semestern lite lugnare än resten av året och genom lära dig mer om hälsa inifrån kan du förbereda dig inför de stressigare perioderna.

 

Johannes Hansen Podcast
Hur bryter jag ett negativt tankemönster? Hur hanterar jag oro över pengar? Hur hjälper jag någon som mår dåligt? Det är några av frågorna som Johannes Hansen tar upp i sin podcast. Johannes Hansen är mental rådgivare och delar med sig av sina personliga reflektioner för att hjälpa dig att bli starkare mentalt. 

 

Glad sommar!