Wellness at Work

ACO Nordic: ”Vi har gått ner en hel person på 5 veckor!”

Wellness at Work med ACO Nordics

“Hur kan vi tävla i detta nu då?” Det var en av de första frågorna som kom upp när gänget på ACO Nordic samlades till möte för Wellness at work i mitten av januari. 

Tobias Wood som är VD, berättar att de flesta på företaget, i synnerhet säljarna, är tävlingspersonligheter.

– Så fort vi ska göra något tillsammans så blir det tävling av det. Och den här gången har vi en särskild Facebook-grupp där vi utser veckans vinnare i viktminskning.

 

Hälsofrågor högt på agendan

På ACO Nordic har hälsofrågor länge stått högt upp på agendan. Friskvårdsbidraget är relativt högt, så att man verkligen ska ha råd med ett gymkort.

– Vi vill förebygga sjukskrivningar. Men precis som i många andra säljbolag är det ett högt tempo där många ligger på gränsen till vad som är okej i form av överbelastning. Äter man då osunt så bidrar ju det sämre hälsa.

Livet som resande säljare innebär mängder av utmaningar och fallgropar för en sund livsstil.

– Maten längs våra vägar är fruktansvärt dålig överlag. Därtill är det ofta middagar med kunder som gör det svårt för många av våra säljare att leva sunt. 

Tobias förklarar också att det är nästintill omöjligt att kombinera sund kosthållning med det här jobbet. Och att det viktigaste för de anställda var att få bättre koll.

– Genom Wellness at work tränar vi oss i att välja de bättre alternativen. Det passar oss eftersom det inte är en diet eller bantningskur utan ett sätt att leva. Det har gjort att intresset har hållit i sig.

Fruktkorgarna har plötsligt strykande åtgång

 

En del tycker att det har varit svårt att hinna registrera allt i appen. Men efter några veckor lärde de sig uppskatta antalet SmartPoints i olika måltider och har därför klarat sig bra ändå. 

Tobias har själv reflekterat mycket över vad han gör för val.

– Jag har insett att jag äter betydligt mindre portioner nu men mår ändå bra. Jag går ännu mer mot det gröna köket. Och det gör ju att man kan få poängen att hålla varje dag.

Efter bara 5-6 veckor har de märkt tydliga effekter av ViktVäktarna. Utöver det faktum att de gått ner “en hel person”, eller 70 kg!

– Fruktleveransen har vi fått öka på, från en till tre gånger i veckan! Och de tillfällen då vi bjuder på frukost här på kontoret märker vi att det inte alls går åt så mycket av smör, ost och bröd utan mer av de hälsosammare alternativen.

De märker också en skillnad i alkoholkonsumtionen.

– Självklart har det varit en stor omställning och utmaning för de som är mycket intresserade av vin och mat i kombination. Men ingen har ju behövt sluta med något helt och hållet.

 

Matlådetips och goda råd från ACO Nordics medarbetare

 

Kombinera olika rätter! När vi går på lunchkrogen ber vi om att få delar av det vegetariska alternativet som tillbehör till kött eller fisk, istället för potatisen! 

Tobias bästa vägkrogstips: Brahehus vid E4:an norr om Jönköping. Bra variation och “riktig mat”!