Wellness at Work

Så coachar hon medarbetare till en sundare livsstil

Ulrika Holm

Ulrika Holm är företagscoach på WW ViktVäktarna och hjälper medarbetare till en sundare livsstil. Förra veckan vann hon pris som årets Wellness at Work-coach, ett pris som är baserat på arbetsgivares betygsättning och de anställdas gemensamma viktnedgång. Ulrika berättar att hon har världens bästa jobb, som tillåter henne att hjälpa människor förändra och förbättra sina liv.  

Ge medarbetarna verktyg för en sundare livsstil

Stillasittande jobb, oroväckande resultat från hälsoundersökningar och sjukskrivningar är vanliga anledningar till att många företag och chefer vänder sig till WW ViktVäktarna för att hjälpa de anställda till sundare vanor. WW ViktVäktarnas program Wellness at Work ser till att alla deltagande medarbetare får ett program och en coach under ett antal veckor. En del av medarbetarna är skeptiska innan programstart då de inte vet vad det innebär, medan andra är motiverade och tacksamma för möjligheten. Gemensamt för alla är att de är väldigt nöjda efteråt. 

– Många medarbetare har väldigt låg självkänsla i början av programmet eftersom de helt slutat prioritera sin egen hälsa. Under resans gång genomgår de en förändring – både utseendemässigt och mentalt. På slutet är det som att de glittrar. Man ser i deras ögon att de återfått en glöd och ett självförtroende och det är helt fantastiskt att se! 

Det var det hållbara konceptet utan tvång och kortsiktiga lösningar som gjorde att Ulrika Holm fick upp intresset för WW ViktVäktarnas Wellness at Work-program. 

– På WW ViktVäktarna fokuserar vi på stress, sömn, motion, mindset och mat för att hjälpa medarbetare att skapa ett bättre liv utifrån ett hälsoperspektiv. Istället för krav att utesluta viss mat eller träna hårt under en kort period går vårt program ut på att skapa en hälsosam livsstil som är hållbar hela livet.

Gemenskap och kostrådgivning skapar framgång
Gemenskapen och kostrådgivningen är det som skapar mest framgång bland medarbetarna. Ulrika berättar att anställda i ett första skede träffas i grupper en gång i veckan under 12 eller 16 veckor. WW ViktVäktarnas kostprogram, som är baserat på mångårig forskning, ger medarbetarna verktyg för hur de ska leva hälsosamt.  

– Det händer något magiskt när samma grupp människor kämpar mot samma sak. Förutom att sjukskrivningarna går ner och energin upp så vittnar så gott som alla våra deltagare om en stärkt gemenskap, där alla stöttar varandra.

 

Är din arbetsplats intresserad av Wellness at Work? Fyll i formuläret så kontaktar vi er och anpassar vårt koncept utifrån era önskemål. 

Vill du veta hur du kan få hälsosammare medarbetare på ditt företag?