Wellness at Work

Så minskar du jobbångesten hos medarbetarna efter semestern

För en del innebär slutet på semestern en iver över att åter igen få träffa kollegorna och återgå till vardagsrutiner. Men många upplever också stress och ångest över att gå tillbaka till jobbet efter en semester med långsamma morgnar och lugna dagar.

Här är fem tips på hur du som chef kan motverka stress och ångest hos medarbetarna när det är dags att börja arbeta igen efter semestern: 

Mjukstarta de första dagarna

Att komma tillbaka till arbete och vardag igen efter en skön semester tar tid och energi. Se därför till att uppmuntra dina medarbetare att mjukstarta efter semestern genom att:  

  • Ägna sina första dagar tillbaka från semestern till att svara på mejl och komma ikapp 
  • Inte ta på sig för stora arbetsuppgifter under de första dagarna 
  • Boka in uppstartsmöten först några dagar efter arbetsstart
  • Arbeta hemifrån de första dagarna för att skapa en mjukare övergång mellan semester och jobbstart 

Förläng semesterkänslan

Ett bra sätt att boosta energinivån och lindra jobbångesten är att försöka förlänga semesterkänslan bland dina medarbetare. För att göra detta kan du bjuda in till längre jobbluncher och fikapauser under de första jobbveckorna efter semestern. 

Uppmuntra till korta pauser

Forskning visar att en lång semester inte räcker för en optimal återhämtning. Därför är det viktigt att ni skapar tid för återhämtning även under vardagen, helgen och till och med under arbetsdagen, för att medarbetarna ska känna sig mer utvilade. Uppmuntra därför dina kollegor till att ta regelbundna mikropauser – det räcker med en kort kaffepaus eller bensträckare vid skrivbordet. 

Boka in en kick-off med teambuilding

Att ha något att se fram emot under hösten kan göra att det känns mindre jobbigt att återgå till jobbet efter semestern. Forskning visar dessutom att man generellt sett blir gladare och mer förväntansfull av att ha upplevelser att se fram emot. Tiden efter semestern är därför ett perfekt tillfälle att bjuda in till en kick-off som dina medarbetare kan se fram emot. 

Ge medarbetarna en känsla av nystart

Efter semestern uppstår ofta en känsla av nystart. Ta vara på den och engagera dina medarbetare i att sätta nya gemensamma mål att jobba mot. Ett annat sätt att inspirera dina medarbetare och förstärka känslan av nystart är att boka in en utbildning eller ta in en extern föreläsare. Att få utvecklas och lära sig nya saker på jobbet fyller på energidepåerna och höjer engagemangsnivån bland medarbetarna. 

Vill du veta hur du kan få hälsosammare medarbetare på ditt företag?