Våra bästa tips

Så ökas företagets produktivitet av förbättrad hälsa

Linda WW ViktVäktarna Coach

Att investera i hälsa på arbetsplatsen är ett enkelt sätt att få gladare, piggare och friskare medarbetare som därigenom presterar bättre på jobbet. Linda Tuominen, Wellness Coach på WW ViktVäktarna, berättar hur. Läs mer om hur förbättrad hälsa leder till en effektivare arbetsplats.

5 steg till en hälsosammare arbetsplats

Vi svenskar spenderar runt 1 200 timmar på jobbet varje år, enligt Sveriges ledande ekonomiprofessor Per Krusell. Det är förstås en stor del av livet och det är därför viktigt att vi trivs och mår bra på jobbet. Men hur skapar vi en hälsosam arbetsplats? Det finns förstås många olika sätt att komma dit och för att hjälpa dig och ditt företag på vägen har vi på WW ViktVäktarna satt ihop fem enkla steg till en hälsosammare arbetsplats. 

Skånsk bank gick ner 200 kilo i vikt - och ökade gemenskapen

Sparbanken Skåne är en ledande regional bank med ett tjugotal kontor och ca 500 anställda. I början av 2019 valde 70 medarbetare att delta i ett pilotprojekt tillsammans med WW ViktVäktarna. Två månader senare hade gruppen lärt sig nya sätt att äta, gått ned totalt 200 kilo och samtidigt stärkt företagskulturen och gemenskapen på jobbet. Läs mer om vilka positiva effekter Wellness At Work hade för Sparbanken Skåne. 

Så hjälper du dina medarbetare till en jobbfri semester

Jobbfri semester

Trots vikten av återhämtning kommer varannan svensk att läsa mejlen under sommarens ledighet, enligt en undersökning. Här kommer 3 tips på hur du hjälper dina anställda till en välförtjänt, jobbfri semester.

5 tips: så bevarar du kollegornas energi efter semestern

Bevara energin

Sommar, sol och semester – efterlängtad ledighet som alltför snabbt går över i höst och vardag. För många kan det kännas tungt att komma tillbaka till jobbet igen efter semesterveckorna. Här är fem tips på hur du som chef kan hjälpa dina medarbetare att behålla energin och komma på rätt bana inför höstens arbete.

Fyra av fem anställda oroar sig för sin hälsa

Sannolikheten att dina medarbetare oroar sig för sin hälsa är mycket stor. I en undersökning som vi på WW ViktVäktarna nyligen lät Kantar Sifo göra framkommer att så många som 81 procent av alla anställda oroar sig för sin hälsa idag. Läs om vad du som arbetsgivare kan göra för att minska hälsostressen bland dina anställda.