Wellness at Work

“Vi ser bara fördelar med att dela vikt- och hälsoresan med sina kollegor”

På PEAB bestämde man sig för att starta en Wellness at Work kurs för att gemensamt komma igång efter lata semesterdagar. Några hade varit medlemmar förut och såg fördelarna med att väga sig på jobbet och att göra det tillsammans med sina kollegor.

-Man blir mer taggad och får inspiration och tips från sina kollegor. Dessutom är det skönt att gå på workshop på arbetstid för annars är det väldigt lätt hänt att man skjuter upp det, säger Catrine som är en av de 21 Wellness at Work-medlemmarna. 

Josefine och Marlene, som också är deltagare i kursen, nämner liknande fördelar med att göra det på arbetstid med sina kollegor. 

-Jag var tidigare Digital medlem och upplever att det är lättare att hitta motivationen nu när jag kan gå på workshops på arbetstid varje vecka och dessutom får stöd av de andra deltagarna, säger Josefine. 

-Att ha stöttning av sina kollegor inte bara under halvtimmen då vi har vår workshop, utan även under hela dagarna är verkligen mycket värt, säger Marlene. 

Wellness at Work kursen har även varit bra för att lära känna nya ansikten i koncernen.

-Jag tillhör ett av dotterbolagen och kände därför ingen av deltagarna i vår grupp sedan tidigare så får mig har det varit ett väldigt bra forum för att lära känna andra anställda genom vårt gemensamma intresse för WW ViktVäktarna, säger Josefine. 

Nya goda vanor

Alla tre tycker att de har blivit mer medvetna om sina matval och tänker till en extra gång innan de äter något. 

-Jag märker att vi som är med i kursen ofta gör bättre val vid lunch och fika. Till exempel så tar man kanske en frukt istället för fika på eftermiddagen, säger Catrine. 

-Till frukost har jag börjat ta med mig exempelvis kvarg istället för att äta bullarna som serveras. Jag har även blivit bättre på att planera och förbereda mina måltider vilket bidrar till att jag gör bättre val och undviker situationer där jag väljer mindre hälsosamma alternativ, säger Josefine. 

Även motionsvanorna har tagit fart för flera av deltagarna. Josefine planerar in mer vardagsmotion och går en promenad på lunchen, medan Catrine använder sitt gymkort och sina löpskor oftare. 

Coach CeciliaInspirerande omgivning

Förutom stödet från kollegorna är coachen och workshopen viktiga för deltagarna. 

-Vår coach Cecilia är härlig och att jag alltid kan närvara är viktiga faktorer, säger Marlene. 

-Under diskussionerna på våra workshops kommer det fram många användbara tips, säger Josefine. 

De positiva effekterna är ett faktum – för såväl den individuella hälsan som gemenskapen bland kollegorna – och PEAB hoppas kunna erbjuda fler Wellness at Work kurser till sina anställda. 

-Det är en väldigt bra kurs om man vill lära sig äta mer hälsosamt och få bra gemenskap med stöttande coachning, säger Catrine. 

Vill du förbättra hälsan på ditt företag?